Totalt antall sidevisninger

tirsdag 20. september 2011

Lilla mat fra hagen!

Er opptatt av at det skal være mat å finne i hagen! Jeg dyrker økologisk, og syns at det er viktig for meg.Jeg har muligheten og får det til !! Jeg har høner som gir meg gjødsel, dessuten bruker jeg jorddekke! Dette er to gode ting! Jeg vanner sjelden eller ikke i grønnsakshagen(ha,ha -i år kunne jeg trengt sol å strø over men det er verre å få til!) Syns det er moro med litt uvanlige grønnsaker, så i år har jeg hatt lilla blomkål, lilla erter,poteter og lilla knutekål! Stuing av knutekål smaker fantastisk til både kjøtt og fisk. De lilla ertene smaktet tørt og eiment, mens blomkålen har blitt spart hittil! Dessverre taper potetene fargen under koking!

3 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

jøsses, den lilla blomkålen var virkelig lilla! imponert nå, sånn skal jeg kjøpe frø til mannen min av til neste år :)

Mariann sa...

Spreke farger på grønnsakene dine! Knutekål er jo deilig rå også. Det var kanskje noe å tenke på å dyrke til neste år. Jeg har ikke tatt opp potetene enda, spent på om det blir noe avling.
Du tar flotte bilder!

Anne Marit sa...

Blomkålen ble sådd rett ut, for jeg rakk aldri å så den inne, så det er nesten aldri for sent...

Har vel alltid kokt knutekålen, smaken liker jeg godt, har kun prøvd den lilla, og den smaker noe mellom kål og kålrot! Det flotte med den er at den gror uansett, en kan plante om plantene en prikler unna også! Så den er apsolutt å anbefale!!